El repte de relacionar-se amb joves amb AACC

"A vegades els pares pensem que el millor que podem donar als fills són uns bons estudis. Tururut! El millor que els hi podem donar és que tinguin una bona autoestima." Carles Ventura

Carles Ventura, pare i coach expert en joves amb AACC, ens ha donat una lliçó vital que ens ajudarà a ser més eficaços i feliços amb els nostres fills i filles. 

En primer lloc ens ha remarcat la importància de crear una bona relació, sense la qual, tota la resta falla. La metàfora del jove "iceberg" ens recorda com habitualment ens fixem en objectius més superficials i fàcilment oblidem questions més profundes i importants: "Adeu al Què ha passat? i Benvingut el Com estàs?". I és que "la consulta dels psicòlegs no estan plenes de joves amb males notes, sino de joves amb mala relació amb els seus pares".  

També ens ha recordat que el cervell dels joves està en plena transformació cap a un cervell adult; una transformació plena de pujades i baixades emocionals que són normals i amb les que hem d'aprendre a conviure, per tal d'ajudar-los a tenir una bona autoestima.  No mirem principalment els seus errors, sino també fixem-nos en allò on destaquen, les seves virtuts i fortaleses. Més "connectar" que "corregir".

I per últim, destacar que ens hem de cuidar com a mares i pares. Hem de tenir cura del nostre cos, de la nostra ment, sentir-nos còmodes amb la gent amb qui ens envoltem i recuperar la connexió amb el jo interior. Això ens donarà una nova mirada, més adulta i serena, que ens eviti caure en allò de que "un fill de 12 anys ens faci comportar com si tinguessim 12 anys".  

Moltíssimes gràcies Carles! Ha estat tot un plaer escoltar-te! 

ORGANITZADOR / CONTACTE      
FANJAC BARCELONA - barcelona@fanjac.org
FANJAC
COMPARTIR

Altre informació d'interès

Web
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.