Aclimata't (2ª edició)

Què podem fer davant del canvi climàtic? El canvi climàtic ens planteja grans reptes i incerteses que s’han de saber comunicar. Què i com, per què i per a què pot servir la comunicació ambiental?

NOVA DATA D'INICI: 24/10!!!

Aquest taller per a joves des de segon d'ESO a Batxillerat vol servir per ampliar la vostra mirada sobre els reptes i les incerteses que ens depara el canvi climàtic.

A la vegada treballarem elements per gestionar emocionalment els neguits que ens suposen aquestes incerteses.

I ho farem fent un projecte individual i conjunt alhora, utilitzant la forma comunicativa en què us sentiu més còmodes per posar en acció la consciència que, com diu la Greta Thunberg, és el primer que hem de desenvolupar per poder frenar el canvi climàtic. Us hi apunteu?

Les sessions enguany seguiran el ritme que marqueu elaborant entre tots un glossari sobre el canvi climàtic. Perquè un glossari? Perquè la comunicació i la ciència del canvi climàtic són complexes i necessiten interrelacionar molts elements diferents per a poder entendre les seves dinàmiques.

Amb cada paraula i concepte que treballem, utilitzarem diferents materials comunicatius per explicar-los i després intentarem crear un material propi per comunicar-ho més enllà del grup.

En la primera sessió ens coneixerem entre nosaltres per descobrir quines són les diferents habilitats de cada participant que ens seran molt útils per després fer les vostres pròpies propostes.

A partir d’aquí anirem construint el nostre propi glossari. Ho farem seguint les lletres de l’abecedari. Donaré unes primeres bases de cada paraula sobre les que reflexionarem, us proposaré materials audiovisuals que comentarem i després ho intentarem aterrar amb les nostres pròpies paraules, imatges i missatges per intentar mostrar-ho més enllà del nostre grup.

Per exemple, començarem amb la A. Jo us proposo A d’Adaptació climàtica, A d’Arbre... ho comentarem i després pensarem com podrem donar-hi un contingut i una forma per a que d’altres persones entenguin el seu significat i importància. Pot ser que vosaltres també vulgueu proposar els vostres propis conceptes i seran molt benvinguts per a treballar-los.

Es farà una classe el 3r dissabte de cada mes des d'octubre fins a juny.

Dinamitzadora: Alexandra Farbiarz Mas. Comunicòloga ambiental des del 1999, organitzant jornades internacionals del sector ambiental, ha estat directora del Clavegueram de Barcelona, gestora d’imatges i continguts d’una exposició de 4.000 m2 sobre desenvolupament sostenible, directora de comunicació d’una enginyeria ambiental, ha realitzat diferents projectes en educació ambiental i actualment treballa a un despatx d’advocats especialitzat en dret ambiental. També és coach i formadora en habilitats.

Barcelona
17/10/2020 - 19/06/2021 · 16:30-18:30h
Inscripcions tancades
ORGANITZADOR / CONTACTE      
FANJAC BARCELONA - barcelona@fanjac.org
FANJAC ELS JOVES - elsjoves.fanjac@gmail.com
COMPARTIR

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.