Barcelona: La fi de l’escriptura: de Mafalda a ChatGPT

Xerrada sobre els estudis que analitzen els objectius i beneficis de l’escriptura manual i la tecnologia.

L’escriptura manual està sent reemplaçada a l’escola per diferents tecnologies com el teclat, el processador de textos, el reconeixement de veu o programes com ChatGPT.

A més, si s’utilitza és en tasques cada vegada més mecàniques: envoltar amb cercles, emplenar buits per a completar una oració, copiar textos, etc. Això ens obliga o bé a repensar els objectius de l’escriptura en l’ensenyament, o bé a abandonar definitivament l’ensenyament de l’escriptura manual, per la seva escassa utilitat.

Una manera de resoldre aquest dilema és recórrer a la tecnologia per a analitzar, mitjançant la neuroimatge o les tauletes digitalitzadores, si l’escriptura manual presenta algun avantatge sobre el teclat. Una altra és estudiar si existeix alguna relació entre l’escriptura manual i el rendiment escolar.

A partir d’aquests estudis es proposa una escriptura híbrida que combini l’escriptura manual amb la utilització de la tecnologia més adequada per a cada situació.

Conferenciant: José Eugenio Ortega (Universidad Autònoma de Madrid)

DIA I HORA:

  • 15 d’abril, de 17h a 19h

LLOC:

  • Ateneu l’Harmonia (dins el recinte de la Fabra i Coats) C/Sant Adrià, 20 Barcelona

https://goo.gl/maps/iAdJSmoxQXhxsFaR6

PREU:

  • Gratuït

NO CAL INSCRIPCIÓ

ORGANITZADOR / CONTACTE      
FANJAC BARCELONA - barcelona@fanjac.org
COMPARTIR

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.