L'enginy més elàstic

És fantàstic poder crear mecanismes i maquinàries simplement amb palets i gomes! Gràcies a l'enginy humà, a travès de materials simples i les regles de la física, podem crear objectes sorprenents i casi màgics.

Gràcies a una nova amiga de Fanjac, Sílvia d'ENGINY-era, els nostres petitons i petitones van aprendre a fer un catamarà que funciona de veritat gràcies a l'energia acumulada en una goma elàstica.

Però vam voler anar encara més enllà i amb els infants mès grandets vam aprendre què es la tensegritat i entendre la seva aplicació a obres d'art, ponts i edificis. Ho vam portar a la pràctica construint unes estructures que semblaven màgiques, però eren pura física.

Aquests tallers s'han pogut realitzat gràcies a la dotació del Premi CREU CASAS Dones per canviar el món, de l'Institut d'Estudis Catalans, que va rebre ENGINY-era.

Moltes gràcies per compartir aquesta experiència amb Fanjac! 

ORGANITZADOR / CONTACTE      
FANJAC BARCELONA - barcelona@fanjac.org
FANJAC
COMPARTIR

Altre informació d'interès

Web
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.