Què hem aprés al taller d'escriptura creativa?

Com han viscut els nostres nens i nenes el taller online d’escriptura creativa, fet el trimestre octubre-desembre 2020? Tots coincideixen en que s’ho han passat molt bé i tenen ganes de repetir l’experiència. El taller estava orientat a ajudar-los a endreçar les seves idees i organitzar-les en un escrit que fos entenedor, divertit i impactant.

El GMG diu que ara ja no li fa mandra escriure i ha començat a utilitzar alguns “truquillos” a les redaccions de classe. Confia que aquesta activitat l’ajudarà a treure millors notes a les assignatures de llengua perquè ara sap expressar-se una mica millor. La seva especialitat són les històries misterioses: “He descobert que és molt divertit jugar al gat i a la rata amb les persones que llegeixen les teves històries. Comences fent veure que va de una cosa i donant pistes que els confonguin, per acabar amb un final inesperat que els deixi amb la boca oberta”.

L’EPP diu “Aquest taller d'escriptura m'ha agradat molt. He après moltes coses sobre l'escriptura i m'ho he passat molt bé, sobretot perquè mentre escrivia m'anava divertint. La cosa que més m'ha agradat ha estat aprendre sobre el dadaisme. Al principi, m'avorria una mica, però com més escrivia, més m'agradava. Ho recomano a tothom.”  El dadaisme va ser una corrent artística que rebutjava les convencions socials de la seva època i feia la següent recomanació per escriure poesia: “Preneu un periòdic. Preneu unes tisores. Trieu en el periòdic un article que tingui la longitud que vulgueu donar al vostre poema. Retalleu l'article. Retalleu amb cura cada paraula que forma tal article i poseu-les totes en un sac. Agiteu dolçament. Traieu les paraules una darrere l’altra, col·locant-les en l'ordre que surtin. Copieu-les totes. El poema està fet”. Fent això mateix al taller van sortir uns textos molt esbojarrats!!!

El NGG també vol repetir, se li ha fet curt. Ens comparteix un fragment de la següent història, elaborada durant el taller, i que diu vol aprofitar per crear un videojoc o un joc de rol: “Un gos es va menjar una fruita i es va convertir en una mena de pera-gos. Els altres animals carnívors li deien “figaflor" i els herbívors li deien “a veure si ara et menjaràs la nostra fruita!”. El pera-gos va anar a veure al mussol savi i li va demanar consell. El mussol li va dir rient-se per sota el nas “Això és que algú t’ha fet un encanteri!”. Havia estat Bigotis de gat!, fart de que el gos sempre el mossegués“.

I l'EDG diu "L’escriptura creativa m’ha servit per entendre que a vegades escriure també pot ser molt divertit! Com si fos un dibuix. Amb moltíssima creativitat i a cada sessió reiem moltíssim! El que m’ha agradat més  ha sigut el que vam fer de representar un poema sobre ambients naturals amb emojis, i després intentar saber quin era el de cadascú! Una altra cosa que em va divertir molt, va ser l’escriptura automàtica. Havíem de passar d’un tema a l’altre enllaçant cada tema" Al taller va escriure aquest micro-relat: “A l’Arina li agradava la mandarina un dia s’en va menjar tanta que va agafar un empatx i com que tenia mal de panxa s’en va anar a dormir. L’endemà va descobrir que tenia el cos com una mandarina tenia tanta gana un altre cop es va menjar la mandarina dels seu cos! I així amics, va ser la fi de l’Arina

Doncs ja ho sabeu! Si ho voleu viure en primera persona, us esperem al taller d'Escriptura Creativa.  

ORGANITZADOR / CONTACTE      
FANJAC BARCELONA - barcelona@fanjac.org
COMPARTIR

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.