Eixos d’actuació de Fanjac

A Fanjac hem establert els eixos d’actuació següents:

1. PUNT DE TROBADA

Oferir un Punt de trobada entre iguals: altres persones amb característiques i inquietuds semblants, amb qui poder ser obert i autèntic, sense por de judicis o represàlies. Un espai on sigui normal pensar ràpida i profundament. Aquesta auto-validació entre iguals facilita que els joves, nens i nenes es relaxin i deixin de buscar a l’escola o altres indrets allò que ja troben al Fanjac, aprenent a modular-se segons l’entorn. Deixen de sentir-se “bitxos raros” i alhora entenen que hi ha diferents ritmes i estils que han de saber respectar.

2. AUTODESCOBRIMENT I ADAPTACIÓ AL MEDI

  • Habilitats socials. És crucial tenir la capacitat de descobrir, entendre i interpretar els desitjos i intencions dels altres, permetent interaccions socials eficaces. En aquest sentit a Fanjac estem treballant per oferir activitats que enforteixin la intel·ligència emocional, l’empatia, el respecte, l’escolta activa, la resolució de conflictes i les habilitats de comunicació, entre d’altres.

  • Identitat i fortaleses. És important tenir un alt nivell d’autoconeixement i de les pròpies fortaleses, però també cal  saber-ho fer servir per tenir un comportament conseqüent i un rendiment adequat a la vida. En aquest sentit estem treballant per oferir activitats que enforteixin l’autoconsciència, l'autoregulació i la motivació.

  • Funcions executives. Són processos fonamentals per al nostre dia a dia, necessaris per planificar, organitzar, guiar, regularitzar i avaluar el comportament per adaptar-se eficaçment a l’entorn i assolir fites. Estem treballant per oferir activitats que ajudin a millorar la planificació, el raonament, la flexibilitat, el filtratge d’informació irrellevant, la presa de decisions, la capacitat multitasca, la gestió del temps i la gestió de l’estrès, entre d’altres

  • Vitamines de coneixement.  Continuem treballant per oferir tallers d’exploració i manipulació d’àmbits d’interès diversos, que mantinguin viva la motivació per a l’aprenentatge  i compensin possibles sensacions d’avorriment o frustració degudes a la seva experiència escolar. Tallers d’enriquiment a on es puguin fer preguntes i reflexions profundes, aprendre dels companys i companyes i treballar en equip,  sense por al rebuig o la burla

3. ACOMPANYAMENT

També volem fer un acompanyament per superar certes dificultats específiques però alhora força freqüents, degut a possibles asincronies, dobles excepcionalitats o simplement males costums adquirides.  

ORGANITZADOR / CONTACTE      
FANJAC
COMPARTIR

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.