BARCELONA-Xerrada-Taller de GO (joves majors de 12 anys i adults)

El Go és el joc de taula més antic i complex que es coneix al món. Es va originar a la Xina fa més de 4.000 anys i és conegut com igo (Japó) i baduk (Corea). A la Xina, a Taiwan, al Japó i a Corea aquest joc és molt més popular que els escacs a Occident i, actualment, el juguen milions de persones a tot el món. Vine a gaudir d'una xerrada introductòria acompanyada d'un tast del joc i ja mai te'l miraràs amb els mateixos ulls!

El Go millora l’habilitat del pensament connectiu i la seva pràctica requereix un alt nivell de concentració mental. El joc també potencia la facultat imaginativa i la capacitat de reconèixer formes abstractes, així com l’anàlisi de precisió.

A més, ofereix una excel·lent oportunitat per desenvolupar un conjunt d’habilitats de raonament. La pràctica del joc augmenta l’adquisició de destresa en la resolució de problemes i l’agilitat mental. També s’aprèn a predir el desenllaç d’una cadena de jugades i les seves possibles respostes.

El Go és una eina important per al desenvolupament d’un caràcter més sociable. Com en les arts marcials orientals, es descobreixen els avantatges de ser pacífic en adquirir una seguretat en l’abast de la pròpia força. S’aprèn que l’important és la qualitat del joc, més que no pas guanyar o perdre i també valorar que l’esforç personal és imprescindible per superar-se. Així mateix, desenvolupa la paciència, ja que no n’hi ha prou amb aprendre a esperar pacientment la jugada de l’altre, sinó que per arribar a jugar bé cal exercitar la paciència i la flexibilitat en les estratègies del joc. És un joc que premia l’equilibri per sobre de l’agressió mitjançant la negociació tàcita de posicions en què cada part arriba a aconseguir un guany.

El potencial educatiu que té el Go, permet el seu aprofitament com a eina per afavorir la inclusió social. La simplicitat de les seves regles, així com de l'equip amb què es juga, facilita el seu aprenentatge per part de les persones, sense importar-ne la condició. La pràctica del joc produeix situacions que impulsen a enfrontar obstacles i tractar de superar-los. Alhora, atesa la particularitat de les regles, s'instal·la la idea que ambdós contendents tenen espai al tauler per ocupar. Les millors estratègies en el Go involucren un exercici dinàmic de lliurar i prendre, per consolidar-se a l'espai propi, tenint en compte que l'adversari també obtindrà un espai seu. És inherent al Go, a les seves regles i estratègies que es posen en joc, la idea que, més enllà dels conflictes, cadascú té dret a existir. És possible reclamar l'espai propi apel·lant, no a la destrucció del que pretén l'altre, sinó a la negociació amb ell; en aquest sentit, es pot dir que el Go aporta de manera decisiva el desenvolupament d’estratègies per a la convivència.

Per totes aquestes raons, jugar al Go no només té un valor educatiu i terapèutic, sinó que alhora ajuda els que el practiquen a tenir amics i a estar connectats a realitats més saludables, fent que la cohesió social de les comunitats on es practica millori.

Xerrada a càrrec de Joan Lluís i Rabassó.

Taller a càrrec dels membres del club de Go La Gran Penya.

Dia i hora: 18 de gener, de 16:30 a 20h

Lloc: Ateneu l'Harmonia

Preu:

Socis: 5€

No socis: 8€

OBSERVACIONS: 

Recordem que les places queden reservades un cop s’ha fet el pagament.

No es retornaran els diners.

Per a qualsevol consulta podeu escriure un correu a fanjacbcn@gmail.com

 

 

 

ORGANITZADOR / CONTACTE      
FANJAC BARCELONA - barcelona@fanjac.org
COMPARTIR

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.