BARCELONA-taller de Zentangle en família (amb fills/es de 6 a 9 anys)

Aquesta és una proposta matemàtica per gaudir de l’experiència creativa, alhora que procurem generar un espai de reflexió, de tranquil·litat i relax.

QUÈ ÉS ZENTANGLE?

El terme Zentangle prové de les paraules zen (filosofia budista de meditació per equilibrar la ment) i tangle (embolic en anglès). El zentangle és una modalitat de
l’art-teràpia que es caracteritza pels seus patrons repetitius amb formes de gargots, ratlles, punts i cercles de manera aparentment aleatòria (tangles).
En aquest sentit, diríem que el seu objectiu prioritari és assolir la calma.

EN QUIN TIPUS DE PAPER ES DIBUIXA EL ZENTANGLE?

Un dels requisits del Zentangle original és ser dibuixat en quadrats de paper de 89mm. Un tamany molt petit que pretén la despreocupació del resultat final per gaudir del procés.A més a més, podem invertir poc temps en cadascun d’aquests quadrats, a fi de quedar-nos amb la satisfacció d'haver acabat un petit projecte artístic.

AMB QUÈ ES DIBUIXA EL ZENTANGLE?

El Zentangle es dibuixa amb retoladors de color negre, sovint de diferents gruixos. Mai fem ús de llapissos ni res per esborrar, atès que no es considera que hi hagi cap tipus d’imperfecció en haver comès errors dibuixant. La qüestió és desbloquejar la rigidesa mental i reestructurant el pensament per deixar anar la imaginació.

TIPUS DE ZENTANGLES:

Existeixen una gran variabilitat de formes, colors i resultats finals. A vegades, es plasmen sobre fons negre i amb retolador blanc de diferent gruix; altres son de gran tamany i de colors. Tenim també els més tradicionals que es creen sobre fons blanc i retolador negre de diferent gruix, usant una forma concreta (per exemple d’un animal) i omplint-la amb diferents patrons (tangles).

En resum, un pot generar un zentangle segons afinitats i preferències aprenent nous conceptes matemàtics. Tal i com deia Darwin, quan ens expressem a través de l’univers matemàtic se’ns dota de nou sentit.

IMPORTANT: Per facilitar la dinàmica, preguem que hi hagi un adult per família, que també haurà de pagar l'activitat.

Data: 27 d'abril, de 16h a 17:30

Lloc: Ateneu l'Harmonia

Preu:

  • Socis: 10€persona
  • No socis: 18€persona

Les places queden reservades un cop  s'ha fet el pagament.

Per a qualsevol dubte, podeu contactar amb fanjacbcn@gmail.com

 

ORGANITZADOR / CONTACTE      
FANJAC
COMPARTIR

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.