BARCELONA. Casalet de Sant Juny 2023

Després del llarg curs escolar, i mentre esperem les colònies, arriba una gran recompensa: el casalet de Sant Juny! Sortides singulars i dinars de germanor per a joves a partir d'11 anys.

Es tracta d'un casal d'una setmana de durada, on cada dia es visitarà una instal·lació singular i força interessant, com a premi després del llarg curs escolar.  

Les sortides són les següents: 

  • Dilluns 26/06: Visita doble. Pel matí anirem al Sincrotó Alba, l'accelerador de partícules per produir llum de sincrotró, amb la qual visualitzar  i estudiar l'estructura atòmica i molecular dels materials. Dinarem al campus de la Universitat Autònoma Barcelona, a Bellaterra. I per la tarda visitarem el Centre Visió per Computador (CVC), on descobrirem com es combina la visió per computador i la intel·ligència artificial per ensenyar a veure als ordinadors. Aquest dia arribarem excepcionalment a l'Harmonia a les 17.30 hores.

  • Dimarts 27/06: Visita doble. Combinarem la visita al dipòsit de regulació d’aigües pluvials de Barcelona, amb la visita a l'interior per conèixer els engranatges que fan funcionar la Font Màgica de Montjuïc.

  • Dimecres 28/06: Aprendrem sobre la digitalització dels arxius de la biblioteca del  Museu Marítim, descobrirem què és un taller de restauració i entendrem el funcionament d'una drassana tradicional. Per últim, caminarem fins el mar i visitarem el Pailebot de Santa Eulàlia.

  • Dijous 29/06: Farem un tour maritim de les diferents instal·lacions del Port de Barcelona: terminals, empreses, plataformes logístiques i d'operacions. 

  • Divendres 30/06Immersió al món universitari i científic amb la visita al campus de la UPC, a Pedralbes. Visitarem els laboratoris on fan teledetecció d'aerosols atmosfèrics amb radars làser, i la investigació de la fibra òptica per constuir les autopistes d'internet. Aprofitarem per dinar al Campus  universitari.

L'estructura diària és la següent, amb possibles petits ajustos segons l'activitat: 

  • A partir de les 8.30 acollida a l’Ateneu Harmonia  
  • 9.00-9.15 Sortida en autocar  
  • 9.30-10.00 Arribada a destí i inici de l'activitat
  • Petit esmorzar a mig matí
  • 13.30-14.00 Arribada en autocar
  • 14.00-15.30 Dinar de germanor 
  • 16.00-17.30 Recollida per part de les famílies

L’Ateneu Harmonia es troba dins del recinte de l'antiga fàbrica de la Fabra i Coats, al barri de Sant Andreu (Barcelona).

Activitat exclusiva per a joves socis, a partir d'11 anys.

Atenció! Aquesta publicació és una pre-reserva. A partir del 15 de maig es tanca el periode d'inscripció. A continuació us donarem les instruccions de pagament i assistència a les famílies apuntades.

Preu: 70 euros.

ORGANITZADOR / CONTACTE      
FANJAC BARCELONA - barcelona@fanjac.org
FANJAC
COMPARTIR

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.