BARCELONA. Tallers UPC - Materials de cine
Dins del cicle de xerrades i tallers oferts per professorat i personal investigador de la UPC, aquesta sessió ens explica com el món del cinema utilitza recursos d'enginyeria de manera molt habitual, però sovint ho fa mostrant irregularitats molt llunyanes de la realitat.
El gènere cinematogràfic de ciència-ficció utilitza recursos d'enginyeria de manera molt habitual, i dins d'aquests recursos, els metalls són protagonistes directes i indirectes de moltes escenes. Però sovint les imatges i seqüències de metalls que es mostren, incorren en irregularitats molt llunyanes de la realitat. Així, amb molt de respecte, amor i un punt d'humor, s'han fet unes seleccions de sèries i pel·lícules molt conegudes mostrant les "irrealitats" que ens han pogut fer pensar que algunes coses eren possibles, per destacar que no sempre la ficció pot ser una realitat científica.
Com es fabriquen les ampolles de plàstic? Són els cotxes moderns més segurs? Què és el grafè? Podem construir parts del cos en una fàbrica? Totes aquestes preguntes estan relacionades amb l’enginyeria de materials.
En aquesta xerrada s’ensenyarà que, tot i que de vegades passen desapercebuts, els nous materials són responsables dels avenços tecnològics en molts camps de la tecnologia i que són part de la solució dels problemes del segle XXI.
Xerrada a càrrec de Núria Salan. Departament de Ciència i Enginyeria de Materials de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).
Xerrada gratuïta, exclusiva per a joves socis, d'entre 12 i 18 anys.
Dissabte, 27 de maig, 11.00-12.00
En acabar la xerrada es deixarà l'aula oberta fins a les 13.00 per si volen xerrar entre ells/elles d'interessos comuns, coneixe's millor i fer cohesió de grup.