BARCELONA. Experimenta amb l’ADN (1r-3r Primària)

Per què serveix la genètica al dia a dia? Extraurem l’ADN de les cèl·lules d’un tomàquet i resoldrem un cas de genètica forense.

Sabies que l’ADN és el llibre d’instruccions dels éssers vius? Cada ésser viu té un llibre d’instruccions únic que el diferencia de la resta, però… per què ens resulta útil conèixer l’ADN?

En aquest taller aprendrem perquè serveix la genètica al dia a dia, extraurem l’ADN de les cèl·lules d’un tomàquet i també aprendrem a aplicar-lo a la vida real: intentarem resoldre un cas de genètica forense interpretant la informació que ens dóna el llibre d’instruccions!

Activitat a càrrec de:

  • Alba Pascual Rodríguez : graduada en Biología por la Universidad del País Vasco (UPV-EHU) y titulada en el máster de Genética y Genómica con la especialidad de Genética y Genómica Evolutiva por la Universidad de Barcelona. Actualmente, trabaja como investigadora predoctoral en el Institut de Recerca Sant Joan de Déu desde 2019, participando en diferentes proyectos de investigación donde su función principal es el análisis e interpretación de datos genómicos, aproximando la investigación genética a la clínica de los pacientes, en el contexto de la medicina personalizada. Además, participa en actividades de divulgación científica (charlas, talleres…) organizadas por el Institut de Recerca Sant Joan de Déu y otras instituciones.
  • Anna Altisent: graduada en Genética por la Universidad Autónoma de Barcelona (UAB) y titulada en el máster de Laboratorio de Análisis Clínicos por la Universidad Pompeu Fabra (UPF). Después de estar dos años en el sector público y de la investigación, actualmente está ejerciendo como analista de datos genéticos de pacientes en una empresa de análisis clínicos, donde el objetivo es encontrar un diagnóstico para los pacientes y ofrecerlos un asesoramiento genético adecuado. Además, está ampliando sus conocimientos en bioinformática cursando el máster de Análisis Bioinformático de la Universidad Pablo Olavide (UPO) y participa en actividades de divulgación
    científica.

DIA I HORA:

  • 22 abril de 2023, de 16h a 18h

LLOC:

PREU:

  • Socis:10€
  • NO socis: 18€

Important:

Us recordem que les places no queden reservades fins que no s'ha fet el pagament.

No es retornaran els diners del pagament, si no és per causa justificada.

Per a qualsevol dubte, podeu contactar amb nosaltres a fanjacbcn@gmail.com

 

ORGANITZADOR / CONTACTE      
FANJAC
FANJAC BARCELONA - barcelona@fanjac.org
COMPARTIR

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.