Sortida familiar a Barcelona. Dels romans a l'edat mitjana.

Com era un dia qualsevol a Barcino, la Barcelona Romana? Com s’organitzava la vida entre les parets de l’antiga muralla? Fem un viatge en el temps i deixem que la pedra històrica de la ciutat ens expliqui alguns dels seus secrets més ben guardats.

L’activitat “Dels Romans a l’Edat Mitjana”  de Kids&cat, fa un viatge en el temps i permet als visitants descobrir les restes de l’època romana per sobre i sota terra, els fa imaginar com viurien si haguessin nascut en una família de la Barcelona romana o medieval i els dóna la informació bàsica dels principals canvis que va patir la ciutat en aquella època.

Tanquem els ulls i passegem entre les estances d’una casa romana o del mateix Temple Romà d’August, com si encara es mantingués en peu.Fem un salt endavant i viatgem fins el segle XII, aprenem com va eixamplar-se la Barcelona medieval i intentem descobrir les pistes dels principals canvis que va patir la ciutat comtal en aquella època. Hi respirem l’encant dels carrers estrets i ombrívols, i fem que el temps s’aturi mentre ens traslladem a un matí medieval qualsevol, sentint-ne inclús la barreja d’olors i sorolls. Aprenem com celebraven i jugaven les famílies i els nens i nenes en aquell temps, i com la fe i les supersticions dominaven la vida.

Activitat en 4 grups; 2 en català i 2 en castellà.

A partir de l’activitat es treballen diferents objectius:

  •  Aprendre de manera autònoma i participativa, buscant respostes a les preguntes que ells mateixos puguin fer-se sobre el tema exposat en la ruta.
  •  Actuar amb responsabilitat i participar amb iniciativa i sentit crític en l’activitat.
  •  Conèixer i valorar el patrimoni artístic i cultural del propi país i el d’altres cultures.
  •  Prendre iniciatives per a comprometre’s en la millora de l’entorn.
  •  Saber llegir el llenguatge de les diferents manifestacions artístiques.
  • Orientar-se en l’espai llegint mapes i fent servir la brúixola.

Per a seguir gaudint de la vostra companyia, us proposem acabar amb un pícnic al Parc de la Ciutadella, ja que acabarem molt a prop, per poder xerrar i compartir i, si hi ha algun aficionat de ping-pong, fer algunes partides (hi ha unes quantes taules per jugar).

DIA I HORA:

  • 26 de març de 2023, de 10h a 13h

IMPORTANT: Tingueu en compte que coincideix amb el canvi horari!!

LLOC:

El punt de trobada és al costat de les runes de la necròpolis romana de la Plaça Vil·la de Madrid: https://goo.gl/maps/qBAMVy2FuYE2

PREU:

  • Socis: 10€
  • No socis: 16€

Important: S'ha de fer una inscripció i pagament per persona. Feu les inscripcions indicant la vostra preferència: català o castellà, però tingueu en compte que quan el grup s'ompli, passareu a un altre grup on hi hagi places.

Recordeu que l’activitat no es considera reservada fins que s’ha fet el pagament.

No es retornaran els diners si no és per causa justificada.

Per a qualsevol dubte, podeu contactar amb nosaltres a fanjacbcn@gmail.com

ORGANITZADOR / CONTACTE      
FANJAC
FANJAC BARCELONA - barcelona@fanjac.org
FANJAC ELS JOVES - elsjoves.fanjac@gmail.com
COMPARTIR

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.