Barcelona-Taller Genètica i Matemàtiques (1r – 3r primària)

Sabies que l’aspecte dels éssers vius (alçada, color del cabell, color dels ulls...) depèn dels gens que transmeten els pares als fills? Els raonaments lògics de les matemàtiques ens ajuden a entendre com s’hereden aquests trets.

En aquest taller aprendrem a aplicar les matemàtiques a la genètica i a interpretar els àrbols genealògics a través d’exemples i problemes que resoldrem a mesura que avança l’activitat. A més a més, aplicarem les matemàtiques a un cas real de la familia de cadascú*!

*Per fer aquesta última activitat necessitaríem que els participants portin anotat el grup sanguini de membres de la seva família (des de pare, mare, germans fins a avis, tiets, cosins...). Només s'utilitzarà com a exemples reals i en cap cas ens quedarem cap informació personal.

Activitat a càrrec de:

  • Alba Pascual Rodríguez : graduada en Biología por la Universidad del País Vasco (UPV-EHU) y titulada en el máster de Genética y Genómica con la especialidad de Genética y Genómica Evolutiva por la Universidad de Barcelona. Actualmente, trabaja como investigadora predoctoral en el Institut de Recerca Sant Joan de Déu desde 2019, participando en diferentes proyectos de investigación donde su función principal es el análisis e interpretación de datos genómicos, aproximando la investigación genética a la clínica de los pacientes, en el contexto de la medicina personalizada. Además, participa en actividades de divulgación científica (charlas, talleres…) organizadas por el Institut de Recerca Sant Joan de Déu y otras instituciones.
  • Anna Altisent: graduada en Genética por la Universidad Autónoma de Barcelona (UAB) y titulada en el máster de Laboratorio de Análisis Clínicos por la Universidad Pompeu Fabra (UPF). Después de estar dos años en el sector público y de la investigación, actualmente está ejerciendo como analista de datos genéticos de pacientes en una empresa de análisis clínicos, donde el objetivo es encontrar un diagnóstico para los pacientes y ofrecerlos un asesoramiento genético adecuado. Además, está ampliando sus conocimientos en bioinformática cursando el máster de Análisis Bioinformático de la Universidad Pablo Olavide (UPO) y participa en actividades de divulgación
    científica.

DATA:

26 de novembre de 2022

HORA:

de 18h a 20h

PREU:

Socis: 10€

No socis: 15€

ORGANITZADOR / CONTACTE      
FANJAC
FANJAC BARCELONA - barcelona@fanjac.org
COMPARTIR

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.