Curs Altes Capacitats UdL

Benvolguts/des, Us fem arribar la informació sobre el curs d’estiu organitzat per la Universitat de Lleida i FANJAC: Com Intervenir de Forma Significativa amb Estudiants amb Altes Capacitats.

Aquest és el cinquè any de col·laboració entre el grup de recerca Neuropsicologia, Gens i Ambient (NeuroPGA) de la UdL i la Fundació d’Ajut a Nens i Joves amb Altes Capacitats (FANJAC) per organitzar un curs d’estiu sobre aquesta temàtica. L’activitat que es planteja enguany s’ofereix tant a les persones que s’estan formant, però que tenen nocions bàsiques sobre les altes capacitats i que atenen nens, nenes i joves amb diversitat intel·lectual, com a aquells professionals que volen actualitzar la seva perspectiva sobre aquest tema i a les famílies amb fills amb altes capacitats identificades o en vies de fer-ho. És una formació que es troba a mig camí entre la formació bàsica i un nivell més especialitzat. És essencial per a directors i equips directius de centres, orientadors, EAP i altres serveis d’orientació que tenen el seu camp d’actuació en l’entorn escolar.

 

El curs té com a objectiu general aclarir conceptes i actualitzar l’estat de la qüestió sobre intervencions a l’aula. Els objectius específics són: 1) disposar d’un espai de reflexió i de treball per identificar les característiques del bon funcionament intel·lectual; 2) aplicar de forma diferenciada les diverses mesures d’atenció personalitzada de l’alumnat d’altes capacitats; 3) associar les principals mesures i programes a les necessitats educatives dels alumnes amb alta dotació intel·lectual; 4) disposar de models d’adaptacions curriculars i de programes de flexibilització per aplicar-los a situacions concretes en entorns escolars; 5) elaborar i aplicar programes d’adaptació i plans de treball individualitzat per a alumnes segons les seves necessitats educatives, i 6) treballar una proposta d’identificació del talent i elaborar-ne el programa per a tot un grup.

 

Per assolir aquests objectius, es desenvoluparan els següents continguts: 1) neurocognició i alta dotació intel·lectual; 2) expressió, identificació i valoració de l’alta dotació intel·lectual; 3) eficiència del funcionament cognitiu i recursos d’intervenció; 4) identificació d’objectius personals i estratègies d’intervenció, i 5) disseny de plans individualitzats.

 

Observacions: Es recomana que les persones matriculades aportin exemples i casos per ajudar a resoldre dubtes específics sobre els nens i les nenes amb altes capacitats. En totes les sessions se’n podran presentar.

 

Llengua d’impartició: Català.

Coordinació: Jorge Moya Higueras (Departament de Psicologia de la UdL) i Albert Pitarque Fonte (Fundació d’Ajut a Nens i Joves amb Altes Capacitats)

Equip docent: Àngel Guirado Serrat (UNED) i Maria Beltran Jiménez (centre Kepler)

 

Durada:

  1. a) 20 hores
  2. b) 50 hores (20 de presencials + 30 de treball autònom de l’alumnat). Versió reconeguda amb 2 ECTS per la UdL.
  3. Horari per confirma 9 a 14 hores

Espai: Universitat de Lleida. Campus de Cappont

ORGANITZADOR / CONTACTE      
FANJAC LLEIDA - lleida@fanjac.org
COMPARTIR

Altre informació d'interès

Web
Descàrrega PDF
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.