ONLINE-Altres geometries (de 3r ESO a batxillerat i cicles)

Amb la col.laboració del MMACA, tornem amb un nou taller, aquest cop de geometria.

En aquest taller online, es presenta un viatge per l’eixample on descobrim els diagrames de Voronoi, posteriorment desobeïm el cinquè postulat d’Euclides i ens trobem amb les aportacions de la geometria coneguda tradicionalment com no euclídea:hiperbòlica i el·líptica. Es plantegen reptes sobre la forma de la Univers.....

 

Per a joves de 3r d'ESO a cicles i batxillerat.

Talller a càrrec de Joan Gómez i Urgellés.

  • Matemàtic, Doctor en Ciències de l’Educació, professor de la UPC, divulgador, conferenciant i tertulià.
  • Actualment imparteix docència en graus d’enginyeria i també en el màster Interuniversitari de Formació de Professorat de matemàtiques.
  • Va presidir la Federació de Professors de Matemàtiques de Catalunya (2002-2004).
  • Ha publicat diversos llibres de divulgació i d'educació matemàtica, els mes recents són “Otras geometrias” i “El arte de Guardar secretos”. També “Zàping Matemàtic”, “Els nombres i el seu encant”, “Diofanto” , “Codificación y criptografia” i  “Las geometría no euclideas”
  • Guardonat amb nombrosos premis i reconeixements, destaca el Premi Joan Profitós (Nit de les Lletres Catalanes, 1999), el Premi d’Educació J. Pallach -1999-, el Premi de Recerca i Innovació Educatives Angeleta Ferrer i Sensat-2004-, el premi sobre Investigaciones y Experiencias Didácticas (Ministerio de Educación, España) -2005. Al 2015 rep el Premi Nacional de divulgació científica Humbert Torres atorgat per la Fundació Catalana de Recerca i Òmnium Cultural.
  • Ha realitzat més de 300 conferencies divulgatives adreçades a mestres, pares, alumnes i al púbic en general.
  • Participa en diversos grups de recerca d’àmbit Nacional e Internacional en l’àmbit de la modelització matemàtica, en aquest àmbit és membre de la recció de la revista MSEL (Modelling in Science Education and Learning): https://polipapers.upv.es/index.php/MSEL
    Per a més informació sobre Joan i la seva feina podeu consultar els següents enllaços:

https://futur.upc.edu/JoanVicencGomezurgelles

https://www.enciclopedia.cat/divulcat/joan-vicenc-gomez-i-urgelles

https://www.juegosydesafiosmatematicos.com/

DIA I HORA:

1 d'abril, de 18h a 19h

PREU:

Socis: 10€

No socis: 20€

Barcelona
01/04/2022 · 18:00-19:00h
Inscripcions tancades
ORGANITZADOR / CONTACTE      
FANJAC
FANJAC BARCELONA - barcelona@fanjac.org
FANJAC ELS JOVES - elsjoves.fanjac@gmail.com
COMPARTIR

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.