BARCELONA. Conviure amb una doble excepcionalitat
Us proposem un taller pràctic i en petit comitè, per a famílies amb fills i filles amb doble excepcionalitat d'Altes Capacitats i Autisme o Asperger.
Les persones amb doble excepcionalitat acostumen a ser altament incompreses, afectant seriosament a la seva autoestima i benestar. Per un costat empren els seus punts forts per superar les seves dificultats, fent que els seus problemes d'aprenentatge siguin més difícils de detectar. I d'una altra banda, les dificultats amb les que s’enfronten camuflen les virtuts derivades de les seves altes capacitats. De manera que no s’identifiquen fàcilment amb cap dels dos col·lectius, sentint-se doblement diferents a la gent del seu voltant.
Saben que són capaces de més, però tanmateix alguna cosa els frena i no entenen per què. Aquesta situació els provoca una gran frustració i pot donar lloc a ansietat, depressió, falta d'autoestima, desregulació emocional o problemes de conducta.
Poden semblar mandroses perquè són clarament brillants però alhora tenen un rendiment baix. Les crítiques de familiars i professorat de l’estil a "No t’esforces prou! No t’ho prens seriosament” poden ferir la seva autoestima i portar-les a patir depressió.
També poden actuar amb rebel·lia, frustrades per les seves dificultats, donant una imatge errònia del seu caràcter i intencionalitat.
Des de Fanjac proposem un taller sota un prisma positiu i constructiu, que dongui eines i suport per poder adelantar-se i superar aquest tipus de situacions. Més concretament ens centrarem en la doble excepcionalitat d'AC i Autisme o Asperger. I per fer-ho, comptarem amb el suport de la Meridia, una noia de 24 anys amb doble excepcionalitat. Les famílies podran compartir les seves inquietuds i pors, i ella els pot guiar responent a les seves preguntes, explicant la seva experiència i descrivint com ha superat els grans reptes als que s’ha hagut d’enfrontar durant la seva infància i adolescència.
Per tal d’assegurar la qualitat del debat les places són molt limitades. S’anirà repetint periòdicament per donar espai a la participació de més famílies interessades.
Activitat gratuïta, exclusiva per a mares i pares socis.
QUAN: Dissabte 19 de Març, 18.00-20.00.
ON: Ateneu l'Harmonia (Antiga fàbrica Fabra i Coats). C/ Sant Adrià, 20. Barcelona