GIRONA: Extracurricular 2022: “Les mil i una cares de la matèria”

Reprenem el Projecte Extracurricular FANJAC-UdG. Vine, relacionat i descobreix temes nous des de punts de vista diferents, i amb gent apassionada per aquests temes. Sigues el centre de l'activitat.

Amb la Col·laboració d'en Marc Boada.

En tres jornades ens proposem endinsar-nos en el món de la matèria i els materials. Descobrirem les seves propietats, les seves característiques, el seu origen i moltes de les aplicacions més sorprenents dels materials més fascinants.

Jornada 1, Elements i compostos, joies de la natura.

Muntarem un forn metal·lúrgic amb el qual assolirem temperatures superiors als mil graus! Amb tota aquesta energia obtindrem coure a partir d’un mineral bellíssim, la malaquita, i després entrarem al món de l’art tot fent joieria.

Jornada 2, Els 4 estats de la matèria i les seves propietats. Parlarem del plasma, descobrirem propietats magnètiques, fliparem amb materials que no són ni sòlids ni líquids.

Jornada 3, La matèria i les paraules. Jugarem amb materials naturals, artificials i sintètics, deixarem un espai per la reflexió i les preguntes i adquirirem nou llenguatge per descriure la realitat material.

 

Aquest projecte va sorgir a partir de l’Escola d’Estiu del 2013-2014: Com a un Projecte Extracurricular, Pilot a Catalunya i dirigit per la Sra. Montse Expósito (professora del curs i coordinadora del “Programa de enriquecimiento educativo para alumnos con altas capacidades” de la Comunidad de Madrid) i amb la col·laboració de la UdG. Aquest any, després de la parada de la pandèmia, farem la 6a edició.

El 2017 el projecte va ser premiat en l’edició del 2016 amb el “XIII Premi d’Experiències Educatives, Josep Pallach”.

El projecte s’articula com a una col·laboració entre la Universitat de Girona, amb l'Escola Politécnica Superior i la Fundació d’Ajuda a Nens i Joves amb Altes Capacitats (FANJAC) i compta amb l’ajut de la Diputació de Girona.

Aquesta edició serà de 5 sessions, una per mes, els dissabtes al matí oferint als participants, activitats i contextos d’aprenentatge que complementin l’activitat que es realitza en els seus centres educatius.

Diferents professionals: Professors de secundària, Mestres, Psicòlegs, Pedagogs, Estudiants universitaris, ..., ajuden als infants i joves, a saber generar idees, ser innovadors, imaginatius, creatius, emprenedors i buscar respostes i prendre decisions, factor clau pel desenvolupament professional i personal.

És des de la infància que s’ha de treballar la motivació, la confiança en un mateix, la interrelació, les habilitats socials, el lideratge, l’acceptació del fracàs com a font d’experiència, l’actitud de cooperació i el treball en equip.

Es vol tenir en compte els aspectes més importants pel desenvolupament de l’alumne:

  • Intel·lectual
  • Emocional i social.
  • Motivacional

Adreçat a nens amb altes capacitats de FANJAC

LLOC: Escola Politècnica Superior de la UdG

EDATS: de 1r de primària fins a Batxillerat
Per a socis de FANJAC.
Només nens amb altes capacitats

PREU: 50€

DIA: Dissabte

DATES:

26/3/2022
30/4/2022
21/5/2022

HORARI: 10:00 a 13:00 h.

En paral·lel a les activitats dels nens hi ha previstes les següents conferències presencials pels pares

(pendents de confirmació)

26/3/2022      Isaac Padròs
30/4/2022      Pep Marí
21/5/2022      Paloma Ballenato

ORGANITZADOR / CONTACTE      
FANJAC GIRONA - girona@fanjac.org
COMPARTIR

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.