ONLINE - Tot allò que volem dir: retòrica i argumentació

Taller en línia de filosofia amb el Dr. Alger Sans Pinillos

En aquest curs es vol fer una breu introducció als fonaments de la retòrica i l’argumentació. Ambdues disciplines remeten des de diferents prismes a l’art de parlar: parlar bé i correctament.

La necessitat d’estudiar retòrica i argumentació va més enllà d’aprendre a convèncer, persuadir i a tenir raó. Una bona comprensió d’aquestes branques de la filosofia poden mostrar que l’argumentació i la retòrica són essencials per poder defensar opinions, generar noves idees i, sobretot, per tractar a la resta de persones amb respecte.

Exactament!

La retòrica pot ser una arma mortífera i els arguments poden ser lapidaris, però el més important és aprendre els motius pels quals poden ser-ho.

Per això, serà necessari veure la connexió entre “l’art de parlar bé” i l’ètica, les emocions i la lògica.

De la mateixa manera, serà necessari entrar en la influència dels prejudicis, generalitzacions, precipitacions, etc., en la nostra percepció i com això afecta directament a la nostra racionalitat. Aquesta circumstància ha d’ajudar a mostrar que molts dels nostres judicis diaris estan basats en arguments invàlids (fal·làcies). Entendre el concepte de fal·làcia és important perquè permet entendre quan un argument està mal construït... fins i tot quan és inevitable.

 

Taller impartit pel Dr. Alger Sans Pinillos, de la Università degli Studi di Pavia.

Activitat exclusiva per a socis a partir de 4t d'ESO.

4 sessions. Dimarts, de 18:30 a 20:00:

  • 5 d’abril: Retòrica i Argumentació
  • 19 d’abril: Biaixos i Racionalitat
  • 3 de maig: Argumentar i Persuadir
  • 17de maig: Fal·làcies

Preu: 60 €

Places molt limitades.

Els Joves
05/04/2022 - 06/04/2022 · 18:30-20:00h
Inscripcions tancades
ORGANITZADOR / CONTACTE      
FANJAC BARCELONA - barcelona@fanjac.org
FANJAC ELS JOVES - elsjoves.fanjac@gmail.com
COMPARTIR

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.