ONLINE - Sherlock Holmes a Babilònia

Un arqueòleg demana ajuda als matemàtics! Activitat especialment dissenyada per a joves des de 6è de primària fins a 2n de l'ESO.

No se sap com interpretar les marques trobades en un os i en una tauleta de fang de fa més de 3500 anys. Els matemàtics podríem ajudar?

En aquest taller interactiu i per videoconferència us demanarem la vostra col·laboració per fer hipòtesis i comprovar-les. Farem servir un full de càlcul compartit, veurem alguns vídeos curts i farem servir altres eines d'internet. Aprendrem i aplicarem matemàtiques per descobrir patrons, regularitats. Us necessitem per resoldre entre tots el màxim de reptes que amaguen aquests dos objectes històrics.

Els professors hi veurien una activitat multicompetencial i bla bla bla... però als vostres fills els heu de dir que jugaran a resoldre reptes col·laborativament a partir de pistes com si fossin Sherlock Holmes i Miss Marple, ajudant a Indiana Jones i Lara Croft.

Els podeu explicar el teorema de Pitàgores abans del taller però res més. Tota la resta ho descobrirem durant el taller.

Taller a càrrec de David Pinyol Gras:

  • Professor de matemàtiques a l'Institut Obert de Catalunya.

  • Ha publicat diversos articles de matemàtiques i ha fet multitud de conferències de divulgació.

  • Membre d'equips d'innovació i de recerca educativa a l'IOC, UAB, Consell d'Innovació Pedagògica...

  • Formador de Moodle avançat per l'IOC, UAB, UPC...

  • Membre i col·laborador del MMACA, la SCM, ABEAM (FEEMCAT)...

Atenció! La sessió serà gravada. Per tal de preservar la identitat dels participants, s'hauran de mantenir les càmares desactivades durant la sessió. 

DIA:  21 de març de 2022

HORA: 18:00 a 19:00

PREU:

  • Socis: 10€
  • No socis: 20€

 

Barcelona
21/03/2022 · 18:00-19:00h
Inscripcions tancades
ORGANITZADOR / CONTACTE      
FANJAC BARCELONA - barcelona@fanjac.org
FANJAC
COMPARTIR

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.