Visita familiar a la muntanya de sal de Cardona

Anem a Cardona a la muntanya de sal, una de les més boniques i peculiars que es poden visitar a Catalunya.

La Muntanya de Sal és un fenomen natural únic al món, que està encara en creixement. 

Els seus 120 metres són només la punta d’un enorme diapir de prop de dos quilòmetres de profunditat. Durant una hora, ens endinsarem fins a 86 metres i gaudirem d'un l’espectacular món de colors, formes i textures. No hi ha problema si plou o fa fred, tot es fa a cobert i la temperatura a l’interior de les mines és de 17º tot l’any. 

Durant 70 anys, va ser una de les mines de sal potàssica més importants del món. Era la Mina Nieves de Cardona. Després va quedar tancada i va ser objectiu privilegiat, per la seva bellesa, de molts espeleòlegs.

Avui s'ha convertit en el Parc Cultural de la Muntanya de Sal, accedint-hi només de forma controlada i guiada, per tal de divulgar la importància de la sal, l’excepcionalitat geològica del jaciment i l’aprofitament que l’home ha fet d’aquest recurs natural durant segles.

El terreny presenta alguns petits desnivells, fet pel qual no es permet l’entrada de cotxets.  En cas de discapacitat física que requereixi cadira de rodes s’ha d’avisar prèviament, per assegurar el transport i la visita amb els mitjans disponibles a tal efecte.

Després de la visita tindrem un moment d’esbarjo a la zona de pícnic de la cafeteria de la Muntanya de la Sal, al costat d’on haurem deixat els cotxes. Recomanem que cada família porti el seu propi dinar, però també es podran comprar entrepans i begudes a la cafeteria del recinte. El dinar és un moment molt especial on podrem conèixer-nos millor.  Nens i nenes poden seure junts i parlar de les seves coses, mentre joves i grans parlem de les nostres

Per la tarda, les famílies que vulguin tindran la possibilitat de visitar el castell gratuïtament.

DIA:  20 de març a les 10h

PREU:

  • Socis: 8€
  • Socis (menors de 3 anys): gratuït
  • No socis: 15€

MOLT IMPORTANT: El tamany dels grups són molt estrictes i per tant, s'han d'apuntar també els petits, encara que no paguin. Del contrari, no podran entrar. 

Per a qualsevol dubte, contacteu amb nosaltres a: fanjacbcn@gmail.com

Barcelona
20/03/2022 · 10:00h
Inscripcions tancades
ORGANITZADOR / CONTACTE      
FANJAC
FANJAC BARCELONA - barcelona@fanjac.org
FANJAC ELS JOVES - elsjoves.fanjac@gmail.com
COMPARTIR

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.