ONLINE- Del zero a l’infinit: nombres amb encant(de 3r ESO a cicles i batxillerat)

Amb la col·laboració del MMACA, presentem un elogi als nombres!

En aquest taller  online, fruit de la col·laboració amb MMACA, es presenta un elogi als nombres. Viatgem a l’infinit allotjant-nos a l’hotel de Hilbert, fent èmfasi al googol com precursor de Google. Mostrem el número 1729 de Ramanujan passant pels nombres amics, poligonals, perfectes, i altres nombres amb encant. 

Per a joves de 3r d'ESO a cicles i batxillerat.

Talller a càrrec de Joan Gómez i Urgellés.

  • Matemàtic, Doctor en Ciències de l’Educació, professor de la UPC, divulgador, conferenciant i tertulià.
  • Actualment imparteix docència en graus d’enginyeria i també en el màster Interuniversitari de Formació de Professorat de matemàtiques.
  • Va presidir la Federació de Professors de Matemàtiques de Catalunya (2002-2004).
  • Ha publicat diversos llibres de divulgació i d'educació matemàtica, els mes recents són “Otras geometrias” i “El arte de Guardar secretos”. També “Zàping Matemàtic”, “Els nombres i el seu encant”, “Diofanto” , “Codificación y criptografia” i  “Las geometría no euclideas”
  • Guardonat amb nombrosos premis i reconeixements, destaca el Premi Joan Profitós (Nit de les Lletres Catalanes, 1999), el Premi d’Educació J. Pallach -1999-, el Premi de Recerca i Innovació Educatives Angeleta Ferrer i Sensat-2004-, el premi sobre Investigaciones y Experiencias Didácticas (Ministerio de Educación, España) -2005. Al 2015 rep el Premi Nacional de divulgació científica Humbert Torres atorgat per la Fundació Catalana de Recerca i Òmnium Cultural.
  • Ha realitzat més de 300 conferencies divulgatives adreçades a mestres, pares, alumnes i al púbic en general.
  • Participa en diversos grups de recerca d’àmbit Nacional e Internacional en l’àmbit de la modelització matemàtica, en aquest àmbit és membre de la recció de la revista MSEL (Modelling in Science Education and Learning): https://polipapers.upv.es/index.php/MSEL
    Per a més informació sobre Joan i la seva feina podeu consultar els següents enllaços:

https://futur.upc.edu/JoanVicencGomezurgelles

https://www.enciclopedia.cat/divulcat/joan-vicenc-gomez-i-urgelles

https://www.juegosydesafiosmatematicos.com/

DIA:

4 de març, de 18h a 19h

PREU:

Socis: 10€

No socis: 20€

Barcelona
04/03/2022 · 18:00-19:00h
Inscripcions tancades
ORGANITZADOR / CONTACTE      
FANJAC
FANJAC BARCELONA - barcelona@fanjac.org
FANJAC ELS JOVES - elsjoves.fanjac@gmail.com
COMPARTIR

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.