BARCELONA. Com ajudar i acompanyar a joves que s’autolesionen

Taller per a mares i pares on s’abordaran aspectes clau sobre les autolesions, seguit d'una part més pràctica i vivencial per saber com acompanyar-los davant d'aquestes situacions.

La pandèmia ha colpejat la salut mental de la població. En el cas dels joves, les consultes per autolesions o idees suïcides han arribat a xifres mai abans registrades, coincidint amb: els sentiments d’angoixa, incertesa o dol davant la covid19; la pèrdua dels espais reglats, d’oci i la vida social durant mesos; les restriccions sobre la mobilitat; la saturació dels recursos públics per donar atenció a la salut mental; i les constants onades que una vegada i una altra fan reviure la situació dramàtica passada i que no permeten l’estabilitat adaptativa.

Aquest taller per mares i pares està plantejat en dues parts. Una primera part psicoeducativa, on s’abordaran aspectes bàsics clau: què són les autolesions, per què alguns dels nostres joves s’autolesionen, senyals d’alarma, factors de protecció i de risc, altres problemàtiques associades, especificitats en joves amb altes capacitats. I una segona part, més pràctica i vivencial, en què es plantejaran casos i situacions concretes i es procurarà arribar, des d’una reflexió col·lectiva, a plantejar la manera més adient d’acompanyar aquests  joves i les seves famílies.

Taller a càrrec d’Anna Robert, psicòloga clínica de l’Àrea d’adolescents de Benito Menni.  Membre del Grup de Treball Adolescència en Crisi del Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya.

A causa de les mesures de seguretat antiCOVID requerides el nº de places són limitades d’acord amb l'aforament dels espais disponibles. No es descarta fer-la en format online en cas de que l'evolució de la pandèmia així ho requerís.

Cal inscripció prèvia per a cadascun dels assistents (activitat exclusiva per a adults).

QUAN: Dissabte 29 de gener de 17 a 19 h.  

ON:

     Ateneu L'Harmonia (Antiga Fabra i Coats)

     C/ Sant Adrià, 20. Barcelona 

PREU:

  • Activitat gratuïta per a socis.
  • No socis: 10 €

ORGANITZADOR / CONTACTE      
FANJAC BARCELONA - barcelona@fanjac.org
FANJAC
COMPARTIR

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.