ONLINE - Matemàtiques i Art (Joves a partir 3r ESO)

En el recorregut del taller visitarem alguns aspectes quotidians que impliquen les matemàtiques amb l'art. On trobem el nombre d’or a l'art? Quina relació hi ha entre la targeta VISA i el quadre de la Mona Lisa? Activitat per a joves a partir de 3r de l'ESO.

Aquest taller forma part d'un cicle de col·laboració entre FANJAC i el Museu de Matemàtiques de Catalunya (MMACA).

En aquest taller observarem "figures impossibles" i objectes amb tres dimensions. També aprendrem com la fotografia s’esdevé art, el paper dels clàssics, la influència de les matemàtiques en la pintura i les obres d'art (en especial els quadres i les escultures), i òbviament la proporció àuria i el seu aliat: el número d'or.

Respondrem preguntes del tipus: Quina relació hi ha entre la targeta VISA i el quadre de la Mona Lisa?. Quina relació hi ha entre Albert Durer i La Sagrada Família?.

Talller a càrrec de Joan Gómez i Urgellés.

  • Matemàtic, Doctor en Ciències de l’Educació, professor de la UPC, divulgador, conferenciant i tertulià.
  • Actualment imparteix docència en graus d’enginyeria i també en el màster Interuniversitari de Formació de Professorat de matemàtiques.
  • Va presidir la Federació de Professors de Matemàtiques de Catalunya (2002-2004).
  • Ha publicat diversos llibres de divulgació i d'educació matemàtica, els mes recents són “Otras geometrias” i “El arte de Guardar secretos”. També “Zàping Matemàtic”, “Els nombres i el seu encant”, “Diofanto” , “Codificación y criptografia” i  “Las geometría no euclideas”
  • Guardonat amb nombrosos premis i reconeixements, destaca el Premi Joan Profitós (Nit de les Lletres Catalanes, 1999), el Premi d’Educació J. Pallach -1999-, el Premi de Recerca i Innovació Educatives Angeleta Ferrer i Sensat-2004-, el premi sobre Investigaciones y Experiencias Didácticas (Ministerio de Educación, España) -2005. Al 2015 rep el Premi Nacional de divulgació científica Humbert Torres atorgat per la Fundació Catalana de Recerca i Òmnium Cultural.
  • Ha realitzat més de 300 conferencies divulgatives adreçades a mestres, pares, alumnes i al púbic en general.
  • Tanmateix participa en diversos grups de recerca d’àmbit Nacional e Internacional en l’àmbit de la modelització matemàtica, en aquest àmbit és membre de la recció de la revista MSEL (Modelling in Science Education and Learning): https://polipapers.upv.es/index.php/MSEL

Per a més informació sobre Joan i la seva feina podeu consultar els següents enllaços:

QUAN:  5 de novembre de 2021, 18.00-19:30

PREU:

  • Socis: 10€
  • No socis:20€

Barcelona
05/11/2021 · 18:00-19:30h
Inscripcions tancades
ORGANITZADOR / CONTACTE      
FANJAC
FANJAC ELS JOVES - elsjoves.fanjac@gmail.com
COMPARTIR

Altre informació d'interès

Web
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.