ONLINE - Llegim bé en veu alta (2n- 3r Primària)

Per què una partitura musical s’ha de tocar amb exactitud, i en canvi quan llegim ens conformem amb fer-ho ràpid, deixant de banda el ritme i els matisos dels textos? Massa sovint en tenim prou amb què algú no s’entrebanqui alhora de llegir, encara que el missatge no hagi arribat del tot. És més important aprendre a llegir bé que dir moltes paraules per minut!.

Quan es llegeix en veu alta no es fa pel sol fet de llegir, sinó per explicar alguna cosa. El periodista llegeix les noticies perquè vol informar. Un poeta o un conta contes ho fan per implicar i/o commoure al seu públic. El polític vol convèncer, aclarir, criticar, alguna que altra vegada proposar, denunciar, explicar… I el director d’una gran empresa comunica a l’assemblea d’accionistes els beneficis o les pèrdues anuals,...  El llegir per llegir no existeix, sinó que va acompanyat d’alguna intenció. Llegir serveix per transmetre alguna idea o informació que està escrita.

De la mà de l’Estudi de Teatre d’Helena Munné, es proposa un taller per aprofundir en la lectura en veu alta com a vehicle per facilitar la comprensió i a la transmissió d’un text, alhora que proporcionar mecanismes que facilitin la memorització d’un text, partint des de la seva comprensió.

Mitjançant diferents tipus de textos, d’articles periodístics, poemes, obres de teatre, contes… es vetllarà constantment que el lector respecti el ritme que té el text enlloc d’aplicar-li predeterminadament una velocitat o de vegades una “cantarella” que no pertanyen al text , sinó a hàbits de lectura adquirits, i que fan que el contingut essencial del mateix text es vegi minvat o alterat.

El programa es recolza en la continua explicació i repetició de com s’han d’executar, alhora de llegir en veu alta, els diferents conceptes que porten a la comprensió i transmissió d’un text. Es faran contínuament parades en:

  • Els verbs: portadors de l’acció de qualsevol text
  • Els signes de puntuació: punts d’inflexió
  • Les conjuncions: determinants en moltes frases
  • La importància de l’adverbi.
  • Els adjectius.
  • Els pronoms.

 

Activitat setmanal, orientada a nens i nenes des de 2on fins a 3r de primària. 

Dimarts 18.00-19.00, des de 28 de setembre fins 21 de desembre (inclosos).  

Activitat amb places molt limitades. 

Preu: (trimestral)

    • 90 euros socis
    • 120 euros no socis

Barcelona
28/09/2021 - 21/12/2021 · 18:00-19:00h
Inscripcions tancades
ORGANITZADOR / CONTACTE      
FANJAC BARCELONA - barcelona@fanjac.org
FANJAC
COMPARTIR

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.