ONLINE - Xerrada-Taller d’Introducció a KANBAN

Com una metodologia provinent d’un fabricant de cotxes pot ajudar-me amb els meus estudis? Activitat orientada a joves de l'ESO i Batxillerat.

A la dècada dels 50 l'empresa Toyota va implementar un eficaç sistema de producció que li va permetre guanyar notorietat a nivell internacional i competir amb els seus prestigiosos rivals europeus i nord-americans. Aquest sistema contemplava la implementació de diverses tècniques, destinades a reduir activitats i recursos que, lluny d'aportar valor al producte final, ocasionaven pèrdues en temps i diners. Una de les tècniques emprades va ser el mètode Kanban, el qual consistia en l'ús de targetes o cartells per a dividir el procés productiu en fases ben delimitades i delegar la realització de tasques de manera efectiva.

L'èxit de Kanban va ser tan gran que en l'actualitat és implementat per diverses organitzacions en àmbits molt variats. El seu ús ha deixat de ser exclusiu dels centres de producció i ha aconseguit instaurar-se també a les oficines. Es tracta d'una metodologia àgil que s'utilitza per catalitzar el canvi en organitzacions, exposant les possibles ineficiències en els processos i permetent reaccionar i implementar millores.

Aquesta activitat consta dels següents objectius teorico-pràctics:

  • Introducció i història de Kanban: Perquè una metodologia que ve d'un fabricant de cotxes pot ajudar-me en els meus estudis
  • Conceptes bàsics de flux de treball

o Eficiència de recursos vs Eficiència de Flux

o Gestió visual

o Col·laboració

o Multi tasca

  • Kanban - Principis:

o Gestió de l'canvi

o Millora contínua

  • Kanban - Pràctiques

o Visualització

o Limitar WIP

o Gestionar el flux

o Polítiques explicites

o Feedback loops

o Millora contínua

Activitat a càrrec de Jaume Jornet, consultor de negoci, especialista en metodologies Agile i Lean, millora contínua, gestió de l'canvi. Col·labora activament en comunitats d'experts d'aquests àmbits. Organitzador de la comunitat "Agile-Barcelona Meetup" (https://www.meetup.com/es-ES/Agile-Barcelona-Meetup/) .

Activitat exclusiva per a socis. Joves de l'ESO i Batxillerat. Places limitades. 

Dissabte 5 de Desembre, 10.00 a 14.00. 

Preu: 10 euros. 

Barcelona
05/12/2020 · 10:00-14:00h
Inscripcions tancades
ORGANITZADOR / CONTACTE      
FANJAC BARCELONA - barcelona@fanjac.org
FANJAC ELS JOVES - elsjoves.fanjac@gmail.com
FANJAC
COMPARTIR

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.