ONLINE - Reflexions sobre el coronavirus

Taller dissenyat per practicar l'escriptura acadèmica i el pensament crític. Després de fer l'anàlisi d'exemples històrics, es farà una reflexió sobre la pandèmia. Pensada per a joves a partir de 3er de l'ESO fins a Batxillerat.

Les tres primeres sessions seran una introducció a l'escriptura acadèmica mitjançant l'anàlisi de casos.

  • No és or tot el que lluu. 3 d'octubre. Prèviament es llegirà un article que tanca una contradicció notable i s'escriurà un resum. En aquesta sessió es discutirà el contingut de l'article i s'escriurà un assaig final.
  • Lectura i interpretació de dades científiques. 17 d'octubre. Amb anterioritat a la sessió es construirà un gràfic a partir d'una taula de dades. A la sessió s'interpretaran els gràfics i se situaran en el seu context històric.
  • Una imatge val més que mil paraules. 31 d'octubre. A la sessió s'estudiarà l'efecte d'una bona presentació de les dades a partir d'un exemple històric.

A les sessions intermèdies (4a a 7a) es treballarà un tema triat per cada participant, de qualsevol àmbit de coneixement. A partir de la informació obtinguda sobre el tema, s'escriurà un assaig que resumeixi la visió actual del tema triat. Com a exemple podrien servir els següents:

  • Rentar-se les mans. En aquest tema s'estudiaria el rentat de mans des d'una perspectiva històrica, investigant quan es va demostrar l'eficàcia de la rentada com a forma de prevenir la transmissió de malalties. També podria analitzar com es presenta en els llibres de text el rentat de mans.
  • Mentides, maleïdes mentides i estadístiques. En aquest tema s'estudiarien les estadístiques del coronavirus i s'analitzaria com poden introduir-se diferents biaixos en la comunicació dels resultats.

A la darrera sessió hi haurà una posada en comú dels diferents temes.

Metodologia. Abans de cada sessió hi haurà un treball preparatori sobre una lectura o un altre tipus de material. A les sessions es discutirà el treball inicial i es redactarà un informe. La comunicació es farà per correu electrònic i Skype o Teams.

Llengües. català i castellà. El coordinador utilitzarà el castellà i cada participant triarà la llengua que prefereixi.

Activitat de caire acadèmic dissenyada especialment per a joves des de 3r de l’ESO fins a Batxillerat

Impartida per Eugenio Ortega, professor de psicobiologia a la Universitat Autònoma de Madrid, especialista en escriptura.

Dates. Dissabtes 16.00-17.30:

  • 3, 17 i 31 d'octubre,
  • 14 i 28 de novembre,
  • 12 de desembre i
  • Dues sessions a determinar
  • Podrien modificar-se les dates mantenint la periodicitat.

Preu: activitat gratuïta. Si s'editessin els escrits caldria demanar una aportació individual per cobrir aquesta despesa.

 

Barcelona
03/10/2020 - 30/01/2021 · 16:00h
Inscripcions tancades
ORGANITZADOR / CONTACTE      
FANJAC BARCELONA - barcelona@fanjac.org
FANJAC ELS JOVES - elsjoves.fanjac@gmail.com
FANJAC
COMPARTIR

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.