BARCELONA: TALLER D'INICI A SECUNDÀRIA

Taller grupal adreçat a alumnes de cicle superior de primària i primer cicle de secundària (6​ è​ i 1​ r​ ESO), amb ​3 eixos d'intervenció​: ACADÈMICA , EMOCIONAL i SOCIAL.

Dissenyat per la comissió de Secundària del GTSAC

Intervenció amb alumnes: Tallers d'Inici de Secundària

Taller grupal adreçat a alumnes de cicle superior de primària i primer cicle de secundària (6 è  i 1 r  ESO) amb els objectius de:
- Fomentar la cohesió del grup a través de dinàmiques socials de col·laboració i cooperació.
- Definir quins són els canvis i les situacions adverses que poden haver d'afrontar aquesta nova etapa, per orientar-los en estratègies d'afrontament i anticipació que els permeti minimitzar l'impacte emocional que poden patir.

  • Constatar les tendències (acadèmiques, socials i familiars) més freqüents durant el temps immediatament anterior i posterior a l'afrontament d'aquest canvi i deduir les variables que hi poden estar interferint.
  • Enfortir la seva autoestima i sentiment d'autoeficàcia, permetent-los concebre les seves capacitats i dificultats intel·lectuals, socials i emocionals.
  • Promoure l'autoconeixement emocional dels participants (potenciar que puguin conèixer els seus punts forts i els aspectes que desitgen canviar sobre sí mateixos).
  • Ajudar­-los a ser conscients del seu rol familiar i social i de quines expectatives es tenen sobre ells i quines tenen sobre sí mateixos.
  • Conèixer i posar en pràctica les fases genèriques per a la resolució de conflictes.
  • Proporcionar tècniques específiques de resolució de diferents tipus de conflictes que els ajudin a augmentar la seva sensació de control en la gestió dels problemes socials i personals quotidians.
  • Orientar-los en la definició d'objectius personals, socials i familiars a curt, mig i llarg termini, juntament amb la concreció i temporalització dels passos previs per al seu assoliment.

Dinàmica del Taller d'Inici de Secundària

El taller s'estructura al voltant de 3 eixos d'intervenció:

  • ACADÈMIC (tècniques d'estudi, estil d'aprenentatge, hàbits i planificació de les tasques, organització del temps, priorització, afrontament de dificultats acadèmiques)
  • EMOCIONAL (autoconeixement del potencial i de les àrees amb més dificultat, estratègies d'identificació i gestió emocional)
  • SOCIAL (cohesió social, habilitats socials, relativització de competències i dificultats, suport emocional en entorn d'igual­igual, aprenentatge cooperatiu)

Les sessions del taller partiran de la tria d'un projecte comú per a tots els participants, que aniran desenvolupant progressivament amb la guia i suport dels professionals conductors del taller. Cada sessió  constarà de dues parts relativament diferenciades:

  1. Projecte: es farà una posada en comú, treball supervisat i orientació dels passos a segui (tractant aspectes de tècniques d'estudi com: cerca i síntesi d'informació, elaboració i anàlisi de les dades, consolidació d'esquema i resum, presentació oral i escrita de la informació...).
  2. Activitat socio­emocional: es durà a terme una activitat relacionada en certa mesura amb el tema central del projecte que els permetrà posar a prova i conèixer estratègies de gestió emocional o relació social (comunicació efectiva, assertivitat, lideratge, identificació emocional, empatia...)

El desenvolupament dels continguts del taller serà elaborat per la Comissió de Secundària del Grup de Treball d'Altes Capacitats (GTAC).

DATES I HORARI: 17h-19h
Setembre: 21
Octubre: 5 i 19
Novembre: 9 i 23
Desembre: 14

Gener: 11 i 25 (dates de gener per confirmar)

EDAT : Adreçat a alumnes de cicle superior de primària i primer cicle de secundària (6 è  i 1 r  ESO). Només Socis FANJAC !!!!!!

PREU TOTAL de les 8 sessions: 75 euros.

LLOC
Ateneu l'Harmonia
c/ Sant Adrià, 20
08030 Barcelona
Antiga fàbrica Fabra i Coats

INSCRIPCIONS: FORMULARI D'INSCRICPCIONS

dg., 29 de de setembre, 10:00 – 13:30

Barcelona
ORGANITZADOR / CONTACTE      
FANJAC BARCELONA - barcelona@fanjac.org
COMPARTIR

Altre informació d'interès

Web
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.